fengshui tuulikello, fengshui sisustus, fengshui konsultointi, fengshui koti
sisustus

Näin valitset kotiisi oikeanlaisen fengshui tuulikellon

Fengshui tuulikello on paitsi kaunis, myös yleinen fengshui-sisustuksessa käytettävä tehoste. Fengshui tuulikellolle on monia erilaisia käyttökohteita. Yleisimmin fengshui tuulikelloa käytetään tehosteena puutarhassa, mutta joissain tapauksissa niitä on suositeltavaa käyttää myös kodin sisäpuolella.

Tässä blogiartikkelissa kerron:

  • mihin sijoittaa fengshui tuulikello kodissasi
  • kuinka tuulikellon materiaali vaikuttaa sen sijoituspaikkaan kodissasi
  • millainen merkitys putkien lukumäärällä on fengshui tuulikellossa
  • kuinka valitset kotiisi parhaan mahdollisen tuulikellon

 

fengshui tuulikello, tuulikello, fengshui sisustus, tuulikellon käyttö, tuulikello kodissa, tuulikello sisustuksessa, fengshui sisustus, fengshui blogi, fengshui sisustus

Millainen fengshui tuulikello sopii sinun kotiisi

Fengshuissa tuulikellon valintaan vaikuttaa moni asia. Tuulikello hankitaan usein joko tietoisesti fengshui-tehosteeksi hidastamaan ja ohjaamaan energian kulkua kodissa, mutta sitä voidaan käyttää myös koristeena. Omassa kodissani tuulikello on sijoitettu pääoven ja terassin oven väliselle linjalle, jolloin tuulikello hidastaa ulko-ovesta saapuvan hyvän energian karkaamista takaisin ulos.

Oikein valittuna tuulikello voi tuoda kotiisi kaivattua elementtiä ja suojata asukkaita esimerkiksi terävien kulmien aiheuttamalta haitalliselta energialta.Kun hankit tuulikelloa kotiisi niin pidä mielessä ainakin kolme asiaa; tuulikellon materiaali, putkien lukumäärä, sekä mahdolliset symbolit, joita tuulikellossa esiintyy.

Materiaali

Ennen tuulikellon hankkimista mieti, mille kotisi fengshui-baguan mukaiselle alueelle sen sijoitat.

  • Metalliset tuulikellot sopivat parhaiten baguan 6- ja 7-alueille eli luoteeseen ja länteen. Voit käyttää sitä myös baguan alueella 1 eli pohjoisessa vahvistamassa vesielementtiä.
  • Puinen tuulikello sopii baguan 3- ja 4-alueille itään ja kaakkoon, sekä 9-alueelle etelään ravitsemaan tulielementtiä.
  • Keraaminen tuulikello sopii parhaiten baguan 8- tai 2-alueille koilliseen tai lounaaseen.
fengshui tuulikello, tuulikello, fengshui sisustus, tuulikellon käyttö, tuulikello kodissa, tuulikello sisustuksessa, fengshui sisustus, fengshui blogi, fengshui sisustus

Symboliikka

Suomessa myytävissä tuulikelloissa harvemmin on kuvia tai symboleita, mutta jos hankit tuulikellon ulkomailta voi olla tarpeen tutkia tarkemmin tuulikellon symboliikkaa ja kuviointia.

Sydämillä koristellut tuulikellot sopivat parhaiten rakkauden alueelle lounaaseen kun taas Buddha -aiheinen tuulikello soveltuu parhaiten koilliseen henkisen tiedon ja viisauden alueelle. 

Kolikoilla koristeltu tuulikello sopii hyvin vaurauden alueelle kaakkoon, tai metallin alueelle luoteeseen. Koska kolikoiden materiaali on metallia, muista tasapainottaa tilannetta (muilla kuin metallielementin mukaisilla alueilla) lisäämällä alueelle tarvittavaa elementtiä muilla keinoin.

Kiinalaisessa perinteessä myös numerologialla on tärkeä merkitys. Jos haluat parantaa ja muuntaa tilan energioita, niin valitse mieluiten tuulikello jossa on kuusi tai kahdeksan onttoa putkea. Jos haluat suojata kotiasi ja rajoittaa negatiivista energiaa, niin valitse tuulikello, jossa on viisi putkea.

fengshui tuulikello, tuulikello, fengshui sisustus, tuulikellon käyttö, tuulikello kodissa, tuulikello sisustuksessa, fengshui sisustus, fengshui blogi, fengshui sisustus

Mistä löydät oikeanlaisen tuulikellon

Kuten ehkä huomasit, on tuulikellon valinnassa monia huomioitavia asioita, samoin kuin muidenkin kodin kalusteiden ja sisustustarvikkeiden valinnassa. Koska erilaisia tuulikelloja on saatavilla melko vähän, voit joutua tekemään kompromisseja sen ominaisuuksissa. 

Tärkeintä kuitenkin on, että valitset miellyttävän tuulikellon – olipa sen materiaali tai koristelu sitten sopiva kyseisellä alueelle tai ei. Voit aina lisätä ja vahvistaa tarvittavaa elementtiä muun sisustuksen avulla. 

Tuulikellon käyttäminen fengshui-sisustuksessa ei myöskään ole välttämätöntä, mikäli et satu pitämään niistä itse. Kodin voi oikein hyvin sisustaa kauniiksi, harmoniseksi ja fengshuin mukaiseksi myös ilman tuulikelloa. Tuulikellot ovat kuitenkin kasvattaneet viime vuosina suosiotaan ja moni hankkii sen kotiinsa sekä sen kauneuden, että äänen vuoksi.

Lue myös:

Fengshui tehosteet sisustuksessa

Fengshui rahapuu – Näin valitset oikein!

Fengshui ja raha

Olen kehittänyt avuksesi käytännönläheisen oppaan, jonka lukemalla opit kuinka fengshuin tehosteet toimivat, ja miten sijoitat ne kotiisi oikein!

Fengshui-tehosteet ja niiden käyttö -oppaassa:

  • tutustut fengshuissa yleisimmin käytettäviin tehosteisiin
  • opit eri tehosteiden vaikutuksen
  • ymmärrät milloin ja missä tilanteessa mitäkin tehostetta käytetään
  • opit käyttämään tehosteita apuna erilaisten tavoitteiden saavuttamisessa.

Tutustu oppaaseen klikkaamalla tästä!

Tutustu tuulikelloihin ja muihin saatavilla oleviin fengshui-tehosteisiin verkkokaupassani tästä!

2 Comments

    • Riikka

      Hei Kirsi!

      Tuulikelloja on tulossa verkkokauppaani, mutta tarkkaa ajankohtaa en vielä osaa sanoa. Jotkin puutarhamyymälät myyvät tuulikelloja myös, joten ehkä niistä voisi löytyä joitakin malleja.

      Mukavia hetkiä fengshuin parissa sinulle Kirsi!

      Terveisin, Riikka

Jätä tähän kommenttisi tai viestisi: